Jablečná buchta na plech

jablečná buchta na plech
Rychlá jablečná buchta z celozrnné mouky

Tuto zdravou a chutnou jablečnou buchtu, která se dá připravit z letních i podzimních jablíček, si určitě zamilujete. Pokud máte jablek nadbytek, můžete je takto dobře zpracovat. Jablečná buchta na plech je chutný a zdravý moučník, který je skvělou alternativou k nejrůznějším jablečným koláčům a závinům.

Počet porcí: 10 porcí (malý plech) 
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2816 kcal
(60 g bílkovin, 404 g sacharidů, 107 g tuků)

Na jablečnou buchtu na plech budeme potřebovat

150 g pšeničné hladké mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
60 g másla
2 vejce
1 kg jablek
60 g vlašských ořechů
30 g třtinového cukru
vanilku
skořici
kypřící prášek

Postup přípravy

  • Jablka nakrájíme a očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z nich nadbytečnou šťávu. Poté je smícháme s cukrem, vanilkou a skořicí.
  • Z mouky, kypřícího prášku, másla a vajec zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.
  • Poté jej rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme. Na dno vymazaného pekáče dáme první placku, na ní polovinu množství mletých ořechů, jablečnou směs, druhou polovinu ořechů a druhé těsto.
  • Pečeme 30 minut na 180 stupňů.

Vyzkoušet můžete i naše další moučníky ze šťavnatých jablíček, například vláčnou bábovku s tvarohem, jablečný obrácený koláč nebo vynikající ořechové suflé s jablky.