Výborná houbová smaženice bez zahuštění

výborná houbová smaženice
Smaženice z čerstvých lesních hub s bramborami

Houbová smaženice neodmyslitelně patří k podzimní kuchyni. Nemusí se ale jednat o nezdravé a těžké jídlo. K přípravě vám stačí jen houby, vajíčka, lžíce oleje a koření. Můžete si ji dát k obědu, k večeři nebo klidně i ke snídani. Jako ideální příloha poslouží čerstvé pečivo nebo vařené brambory.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na houbovou smaženici budeme potřebovat

300 g hub (nebo podle chuti)
4 vejce
cibuli
sůl, kmín, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Houby očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat.
  • Mezitím si na oleji osmahneme cibulku.
  • Přidáme houby, které podlijeme vodou. Dochutíme solí, kmínem a pepřem.
  • Dusíme přibližně 20 minut (nebo dokud houby nejsou měkké).
  • Jakmile se odpaří zbytečná voda, přidáme vyšlehaná vajíčka. Za stálého míchání dosáhneme požadované hustoty.
  • Podáváme s bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Jestliže vám houby chutnají, vyzkoušejte i naše další recepty z hub, třeba houbový guláš s hovězím masem nebo koláč z čerstvých hub.