Kuřecí steak s česnekem, cibulí a bazalkou

kuřecí steak s cibulí a česnekem
Kuřecí steak s čerstvou bazalkou

Jednoduchý kuřecí steak si můžete připravit na grilu, na pánvi i v troubě. Hodí se na oběd i k večeři a jídlo máte hotové během okamžiku. Čím déle necháte maso naložené v marinádě, tím bude mít výraznější chuť česneku a cibuli. Určitě je tedy dobré ho naložit přes noc. Jako příloha se hodí brambory, rýže i zeleninový salát.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí steak s česnekem budeme potřebovat

2 plátky z kuřecích prsou
1 stroužek česneku
1/2 cibule
hrst čerstvé bazalky
30 g rostlinného oleje
sůl

Postup přípravy

  • Maso si naložíme alespoň 6 hodin před přípravou, ideálně přes noc.
  • Jemně ho naklepeme rukou a potřeme směsí nadrobno nakrájeného česneku, cibule, bazalky a oleje.
  • Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran. Ke konci pečení můžeme přiklopit.
  • Před podáváním osolíme. Podáváme s pečivem, bramborami nebo se zeleninovým salátem.