Vepřový steak s hořčično-smetanovou omáčkou

vepřový steak
Vepřový steak s bramborami

Vepřové steaky nikdy neomrzí. Jestliže hledáte rychlovku na oběd nebo na večeři a máte v ledničce kousek vepřové kýty, kotlety nebo plece, zkuste si připravit vepřový steak s hořčično-smetanovou omáčkou, který uspokojí i ty nejnáročnější jedlíky. Zajímavá kombinace smetany a hrubozrnné hořčice vás jistě zaujme. Pokud se osvědčí, můžete ji klidně vyzkoušet i v kombinaci s kuřetem nebo s krůtou.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na vepřový steak s omáčkou budeme potřebovat

2 plátky vepřového masa (kotleta, kýta, plec)
120 g zakysané smetany
mléko
2 lžičky hrubozrnné hořčice
1 cibuli
sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme ho na pánev s rozpáleným olejem a z obou stran opékáme zhruba 5 minut.
  • Poté vyjmeme a vložíme do alobalu.
  • Na oleji a výpeku osmahneme cibulku, přidáme hořčici a zakysanou smetanu rozmíchanou s mlékem. Prohřejeme.
  • Steaky podáváme s bramborami nebo s rýží, přelité hořčičnou omáčkou.

Máte rádi vepřové maso? Vyzkoušejte třeba i rychlou vepřovou čínu nebo vepřové karbanátky se žampiony.