Krémová kapustová polévka

kapustová polévka
Polévka z mrkve a kupusty

Tato polévka je ideální volbou do chladnějšího počasí. Kapusta je oblíbená zelenina, která je bohatá na vápník, hořčík, selen nebo draslík a která neodmyslitelně patří do české kuchyně. Kapustová polévka se dá lehce připravit i ze zbytku, protože vám na ni stačí jen kousek kapusty.

Počet porcí: 2 až 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na krémovou kapustovou polévku budeme potřebovat

800 ml zeleninového vývaru
3 brambory
2 mrkve
máslo
cca 200 g kapusty

Postup přípravy

  • Na másle orestujeme nakrájené brambory a mrkev. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • Vaříme, dokud zelenina není měkká.
  • Rozmixujeme, do hrnce přidáme nakrájenou kapustu a ještě chvilku povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem.