Rychlá vepřová čína bez naložení

vepřová čína
Vepřová čína s kořenovou zeleninou a rýží

Čína je výborné, rychlé a jednoduché jídlo – obzvlášť pokud zvolíte recept bez naložení. Vynikající je čína jak z kuřecího, tak i třeba z vepřového masa. Jako ideální přílohu můžeme označit celozrnnou rýži, brambory vařené ve slupce a klidně také velký zeleninový salát. Naše rychlá vepřová čína vám bude rozhodně chutnat!

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut vaření

Na rychlou vepřovou čínu budeme potřebovat

300 g libového vepřového masa (plec, kýta)
1 střední mrkev
1 menší pór
hrst arašídů
sůl, pepř
sojovou omáčku
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na nudličky. Vložíme ho do misky a k němu přidáme mrkev, pór a buráky.
  • Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a sojovkou.
  • Vložíme na rozpálenou pánev, orestujeme a podlijeme vodou.
  • Dusíme, dokud maso není měkké – což trvá přibližně 40 minut.
  • Podáváme s uvařenou rýží nebo s bramborami.

Ochutnejte i naše další recepty z vepřového masa. Doporučit můžeme třeba vepřové karbanátky se žampiony nebo zapečenou kapustu s mletým masem.