Broskvový koláč s pudinkem

broskvový koláč s pudinkem
Broskvový koláč s pudinkovou náplní

Také si během léta rádi pochutnáte na šťavnatých broskvích? Upečte si z nich jednoduchý broskvový koláč, který si určitě zamilujete. Těsto tvoří ovesné vločky a mandle, na to přijde pudink a nakonec se koláč poklade broskvemi či nektarinkami a dá se péct do trouby. Je to tak jednoduché!

Počet porcí: 8 porcí 
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1980 kcal
(54 g bílkovin, 257 g sacharidů, 77 g tuků)

Na broskvový koláč s pudinkem budeme potřebovat

200 g ovesných vloček
50 g mandlí
40 g třtinového cukru
30 g slunečnicového oleje
500 ml mléka + do těsta
1 balíček vanilkového pudinku
1 lžičku kypřícího prášku
cca 250 g broskví

Postup přípravy

  • Ovesné vločky a mandle umeleme na jemno. Přidáme k nim polovinu třtinového cukru, kypřící prášek, olej a mléko podle potřeby.
  • Vypracujeme mírně lepivé těsto, které vtlačíme na dno koláčové formy.
  • Na toto těsto si uvaříme vanilkový pudink. Ten ještě horký vlijeme a poklademe nakrájenými broskvemi.
  • Dáme péct do rozpálené trouby zhruba na 30 minut. Před krájením počkáme, až koláč vychladne.

Vyzkoušejte i naše další koláče s letním ovocem – třeba borůvkové muffiny se zakysanou smetanou nebo ovocný koláč s drobenkou.