Zapečená kapusta s mletým masem a bramborami

zapečená kapusta s mletým masem

Kapusta, která je bohatá na vitamíny B, C, E nebo K a minerály vápník, hořčík či draslík je aktuálně v sezóně. Neváhejte a připravte si ji s mletým masem a bramborami.Kapusta zachutná k obědu i k večeři.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: střední
Doba přípravy: 30 minut + 20 minut pečení

Na zapečenou kapustu s mletým masem budeme potřebovat

cca 300 g kapustových listů (cca 8 ks)
1 kg brambor
500 g libového vepřového masa
1 malý rajčatový protlak
2 lžičky třtinového cukru
rostlinný olej
sůl, pepř
cibuli, česnek, bazalku
tvrdý sýr

Postup přípravy

  • Maso umeleme a připravíme si z něj omáčku: na pánvi rozpálíme olej, orestujeme cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Dále vmícháme rajčatový protlak a dusíme zhruba 20 minut. Nakonec dochutíme česnekem, bazalkou a cukrem.
  • Brambory i kapustu si uvaříme.
  • Připravíme si zapékací misku nebo menší pekáč, který vytřeme olejem. Na dno dáme polovinu připravené omáčky, kterou zakryjeme kapustovými listy zbavenými tvrdých košťálů. Navrch dáme brambory nakrájené na plátky, osolíme. Zalijeme druhou vrstvou omáčky, opět dáme kapustu a brambory. Osolíme. Nakonec posypeme tvrdým sýrem.
  • Zapékáme v troubě zhruba 20 minut.