Nejlepší kuře na paprice se smetanou

nejlepší kuře na paprice

Připravte si luxusní kuře na paprice se smetanou, zahuštěné pouze rozmixovanou zeleninou. Na zahuštění jsou použity brambory, mrkev a cibule – žádné zahušťování moukou. Tato omáčka by se dala tak snadno podávat třeba i ke krůtímu nebo k vepřovému masu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Bezlepkové

Na kuře na paprice se smetanou budeme potřebovat

cca 500 ml vody nebo vývaru
2 plátky kuřecích prsou
100 g zakysané smetany
1 cibuli
2 brambory
1 mrkev
máslo
1 lžičku sladké papriky
kmín, bobkový list
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Kuřecí maso očistíme a naklepeme.
  • V hrnci si rozpustíme máslo a na něm orestujeme cibulku, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou.
  • Do hrnce vložíme maso, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, kmín, sůl a pepř.
  • Mimo to vložíme do hrnce i nadrobno nakrájenou zeleninu a vaříme do měkka.
  • Jakmile je měkké maso, vyndáme ho a dáme pryč i bobkový list, vlijeme zakysanou smetanu a vše rozmixujeme.
  • Nakonec dáme maso zpět a podáváme s uvařenými bramborami, rýží nebo s těstovinami.