Ovocný koláč s mandlovo-vločkovou drobenkou

ovocný koláč s mandlovou drobenkou

Tento koláč je ideální na teplé letní měsíce, kdy máte dostatek ovoce na své zahrádce. To můžete samozřejmě zvolit podle chuti. Sáhněte třeba po broskvích, meruňkách, malinách nebo rybízu. Můžete zvolit i mix. Jelikož je tento ovocný koláč nekynutý, připravíte ho velmi rychle. Je báječnou volbou na letní snídani, svačinu i jen tak k odpolední kávě.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1813 kcal (46 g bílkovin, 190 g sacharidů, 95 g tuků)

Na ovocný koláč s mandlemi budeme potřebovat

150 g pšeničné celozrnné mouky
250 g zakysané smetany
2 vejce
40 g slunečnicového oleje
40 g třtinového cukru
vanilku
1 lžičku kypřícího prášku
20 g mandlových lupínků (nebo nasekaných mandlí)
20 g jemných ovesných vloček
300 g ovoce (broskve, nektarinky, meruňky, maliny, jahody, rybíz apod.)

Postup přípravy

  • Mouku smícháme s kypřícím práškem.
  • Vejce vyšleháme s olejem a cukrem (oddělíme cca 10 g cukru).
  • Vše smícháme dohromady a přidáme zakysanou smetanu.
  • Těsto nalijeme do koláčové formy, poklademe nakrájeným ovocem a posypeme vanilkou se zbývajícím cukrem, ovesnými vločkami a mandlemi.
  • Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.