Kuřecí maso s hlívou ústřičnou a čerstvou bazalkou

kuřecí maso s hlívou ústřičnou
Kuřecí prsa s hlívou a rýží

Spojení kuřecího masa a hlívy ústřičné si vychutná každý milovník hub. Ať už máte hlívu vlastní ze své zahrádky, nebo koupenou z obchodu, určitě si tento recept zkuste připravit. Jídlo je velmi jednoduché a rychlé. S celou přípravou vše zvládnete už za půl hodinky. Při vaření se vám budou hodit i čerstvé bylinky, konkrétně bazalka.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí maso s hlívou ústřičnou budeme potřebovat

2 plátky z kuřecích prsou
300 g hlívy ústřičné
sůl, pepř, kmín
rostlinný olej
čerstvou bazalku
100 g zakysané smetany

Postup přípravy

  • Plátky kuřecího masa opatrně naklepeme, nasolíme a opepříme.
  • Vložíme je na pánev s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran.
  • Podlijeme vodou či vývarem, přidáme nakrájenou hlívu a kmín.
  • Dusíme a až bude maso s hlívou hotové (cca za 20 minut), přidáme nasekané lístky čerstvé bazalky a zakysanou smetanu.
  • Podáváme s bramborami, rýží nebo s celozrnnými těstovinami.