Nejlepší jogurtová bábovka s drobným ovocem

nejlepší jogurtová bábovka
Rychlá bábovka z jogurtového těsta

Pokud hledáte změnu od hutných třených a ořechových bábovek, vyzkoušejte tuhle ovocnou bábovku z jogurtového těsta, která je vhodná na snídaně, ke svačině i jako moučník ke kávě. Jogurtová bábovka je lehký a rychlý moučník, který zachutná téměř každému. Ovoce můžete použít dle vlastní chuti – jeden druh nebo jich smíchat klidně i více dohromady.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 1991 kcal
(52 g bílkovin, 246 g sacharidů, 86 g tuků)

Na jogurtovou bábovku s ovocem budeme potřebovat

250 g jogurtu
200 g jahod, malin, meruněk, rybízu apod.
150 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
2 vejce
60 g slunečnicového oleje
40 g třtinového cukru
2 lžičky kypřícího prášku
špetku soli

Postup přípravy

  • V míse smícháme mouku s kypřícím práškem.
  • Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem. Z bílků a ze špetky soli vymícháme tuhý sníh.
  • Spojí mouku s vyšlehanými žloutky s pomocí jogurtu, přidáme nakrájené drobné kousky ovoce a sníh z bílků.
  • Těsto přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme na 190 stupňů zhruba 45 minut.