Rajčatová frittata s pórkem a tvrdým sýrem

rajčatová frittata s pórkem
Zapečená omeleta s rajčaty a bramborami

Máte chuť na lehký, zdravý a výživný oběd? Připravte si rajčatovou frittatu neboli omeletu, která je báječná k obědu i k večeři. Tato frittata je ideální na léto, když jsou k sehnání čerstvá, šťavnatá a sladká rajčátka. Kombinace s pórkem je opravdu zajímavá. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet!

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Bezlepkové

Na velkou rajčatovou frittatu budeme potřebovat

500 g brambor
1 menší pórek
1 střední rajče
1 cibuli
4 vejce
80 ml mléka
50 g tvrdého sýru (eidam, čedar)
50 g vepřové šunky
máslo
sůl, pepř
čerstvou bazalku

Postup přípravy

  • Brambory oškrabeme, nakrájíme na plátky a vaříme přibližně 10 minut.
  • Vejce rozmícháme s mlékem, osolíme a opepříme.
  • Na pánvi (kterou následně budeme moci dát do trouby) rozpustíme kousek másla, na kterém orestujeme cibulku, brambory a pórek.
  • Poté zalijeme rozšlehanými vejci a lehce rozmícháme.
  • Poklademe plátky šunky, rajčat, lístky bazalky a zasypeme nastrouhaným sýrem.
  • Zakryjeme pokličkou a na mírně rozpálené ploténce necháme tak 10 minut.
  • Následně vložíme odkrytou pánev do trouby pod gril, kde dopékáme ještě dalších 10 minut – hlídáme, abychom nespálili.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se salátem.