Filety ze pstruha s čerstvými bylinkami a bramborovou kaší

filety ze pstruha
Šťavnaté rybí filety s bramborovou kaší

V teplejších měsících roku často hledáme odlehčení v podobě zdravějšího jídla. Pokud patříte mezi milovníky ryb, zkuste si připravit filety ze pstruha. Recept je díky filetování ryby sice o něco pracnější, výsledek ale stojí zato. Navíc pokud budete filetovat častěji, určitě tuto dovednost dostanete do ruky co nejrychleji.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení
Bezlepkové

Na filety ze pstruha s bramborovou kaší budeme potřebovat

2 pstruhy
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregano, majoránka, pažitka)
rostlinný olej
sůl
kmín

500 g brambor
200 ml mléka
sůl, kmín
kousek másla

Postup přípravy

  • Pstruhy omyjeme a očistíme. Odřízneme hlavu a ocas. Poté projedeme nožem kolem páteře, čímž ji oddělíme od kousků masa. Kosti, které zůstanou uchycené v rybě, vytáhneme pinzetou.
  • Filety si kůží na dno rozložíme do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme a nakmínujeme. Zasypeme bylinkami.
  • Pečeme v troubě zhruba na 180 stupňů po dobu 20 minut. Můžeme podlít vodou.
  • Brambory uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Jakmile jsou měkké, scedíme je a rozmačkáme vidličkou na menší kousky. Přidáme kousek másla, sůl a drcený kmín.
  • Přilijeme vlažné mléko a vyšleháme na hladkou kaši.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.