Hovězí na žampionech

hovězí na žampionech
Hovězí maso se žampiony a rýží

Hovězí na žampionech je vedle hovězího guláše a tradičních italských lasagní jedním z nejoblíbenějších jídel. Najděte inspiraci v našem jednoduchém receptu. Pokud budete mít libové maso a nakrájíte jej na drobné kousky, vyhnete se i zdlouhavému vaření. Podávejte s bramborami, rýži nebo s celozrnnými těstovinami. Na přípravu doporučujeme libové hovězí maso, ideálně kýtu nebo plec.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 60 minut vaření

Na hovězí na žampionech budeme potřebovat

0,5 l hovězího vývaru
800 g libového hovězího masa
8 hlaviček žampionů
50 g smetany
1 větší cibuli
2 lžičky sladké papriky
rostlinný olej
sůl

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a osolíme.
  • Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou papriku, vše zamícháme a zalijeme vývarem.
  • Dusíme zhruba 45 minut a poté přimícháme na plátky nakrájené žampiony (použít můžeme i žampiony v konzervě).
  • Vaříme dalších 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu o pokojové teplotě.
  • Podáváme s oblíbenou přílohou