Mrkvový koláč s ořechy

mrkvový koláč s ořechy
Celozrnný mrkvový koláč

Připravte si chutný a rychlý mrkvový koláč s ořechy, který je plný kvalitních tuků, vlákniny a vitamínů. Ačkoliv se jedná spíše o zimní recept, určitě vám zachutná i během letních měsíců, kdy ním můžete proložit ovocné moučníky. Můžete ho podávat jen tak nebo na něj připravit třeba i čokoládovou polevu. Výborný je i s domácí zavařeninou nebo se lžičkou zakysané smetany.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1995 kcal
(58 g bílkovin, 224 g sacharidů, 94 g tuků)

Na mrkvový koláč s ořechy budeme potřebovat

200 g nastrouhané mrkve
100 g pšeničné hladké mouky
80 g pšeničné celozrnné mouky
90 g vlašských ořechů
3 vejce
50 g medu
30 g rozinek
20 g rostlinného oleje
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžičku skořice

Postup přípravy

  • Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme ji s moukou, kypřícím práškem a přidáme také nasekané vlašské ořechy.
  • V misce vyšleháme vejce s medem a rostlinným (řepkovým, slunečnicovým nebo třeba s kokosovým) olejem.
  • Přidáme rozinky a dochutíme skořicí.
  • Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů asi 40 minut.