Třešňová bublanina s tvarohem

třešňová bublanina s tvarohem
Třešňová bublanina s tvarohovou náplní

Také milujete lehké ovocné moučníky? Právě jsou v kurzu třešně, a pokud i vy máte čerstvé ze zahrádky, upečte si z nich výbornou třešňovou bublaninu s tvarohem. Tato je navíc oslazená medem a jejím základem je piškotové těsto s mandlemi. Představuje tak i celkem zdravou snídani či svačinku a dá se tak použít nejen jako dezert po vydatném obědě.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2022 kcal
(95 g bílkovin, 216 g sacharidů, 86 g tuků)

Na třešňovou bublaninu s tvarohem budeme potřebovat

400 g vypeckovaných třešní
100 g mletých mandlí
150 g pšeničné celozrnné mouky
4 vejce
40 g medu
200 g tvarohu
cca 50 ml mléka
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Vyšleháme 3 vajíčka s polovinou medu. K nim přidáme mleté mandle a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  • Podle potřeby dolijeme mléko a vytvoříme tak jemné piškotové těsto.
  • To nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
  • Tvaroh smícháme s 1 vajíčkem a druhou polovinou medu. Nalijeme ho na těsto.
  • Nakonec poklademe vypeckovanými třešněmi.
  • Pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů.