Hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem a zeleninou

hrachovo-čočkový eintopf
Hrachovo-čočkový eintopf se zeleninou

Milujete luštěniny? Rádi vaříte rychle a zdravě? Vyzkoušejte tento hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem, který hravě uvaříte v jednom hrnci. Je to opravdu jednoduché a tak dobré. Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní fantazie. Můžete ho podávat bez přílohy nebo s celozrnným pečivem.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut vaření

Na eintopf s kuřecím masem budeme potřebovat

700 ml vody
80 g čočky
80 g žlutého loupaného hrachu
250 g kuřecího masa
2 brambory
1 větší mrkev
2 střední rajčata
1 až 2 lžíce kečupu
kmín, pepř, sůl
majoránku
rostlinný olej
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, přidáme vypranou čočku s hrachem (kterou si předem alespoň na 4 hodiny namočíme) a zalijeme potřebným množstvím vody.
  • Přidáme nakrájené maso, sůl, pepř a kmín. Vaříme zhruba 20 minut.
  • Potom přidáme nakrájené brambory a zeleninu, dochutíme kečupem. Vaříme dalších 20 minut.
  • Jakmile eintopf zhoustne a luštěniny jsou měkké, můžeme servírovat.
  • Ještě předtím přidáme majoránku a na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.