Pečený losos v troubě s bylinkami

pečený losos v troubě
Pečený losos s čerstvými bylinkami

Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Obecně se doporučuje jejich konzumace alespoň jednou týdně. Pokud máte rádi lososa, připravte si ho v troubě s čerstvými bylinkami. Určitě vás nezklame. Navíc zjistíte, že to je opravdu rychlovka, která vás nebude stát téměř žádný čas. Uvidíte, že si na něm pochutnáte.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Na lososa pečeného v troubě budeme potřebovat

2 plátky lososa
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, majoránka)
česnek
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Lososa omyjeme a očistíme. Lehce potřeme olejem a česnekem, posypeme směsí natrhaných bylinek a soli.
  • Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut – maso by se mělo rozpadat, nemělo by být přesušené.
  • Pečeného lososa podáváme s oblíbenou přílohou.