Vepřová játra na cibulce

vepřová játra na cibulce
Šťavnatá vepřová játra s rýží

Ačkoliv vnitřnosti nejsou příliš oblíbené, čas od času bychom je do našeho jídelníčku měli zařadit. Pokud si chcete připravit játra, určitě se vyplatí sehnat si vepřová od kvalitního řezníka. Dnes jsme pro vás upravili tradiční recept játra na cibulce, který si můžete dát i výživně a dietně. Játrům se určitě zbytečně nevyhýbejte, jsou totiž plná bílkovin a také bohatá na železo. U receptu jsme se inspirovali na apetitonline.cz.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na vepřová játra na cibulce budeme potřebovat

500 g čerstvých vepřových jater
vodu nebo vývar
velkou cibuli
rostlinný olej
sůl, pepř
drcený kmín, tymián

Postup přípravy

  • Játra nejprve očistíme a omyjeme. Poté je nakrájíme na kostky nebo na nudličky.
  • Opečeme si cibuli s kmínem a přidáme k ní nakrájená játra, která občas promícháme a opékáme zhruba 5 minut.
  • Přidáme sůl, pepř, tymián, zalijeme vodou či vývarem a vaříme. Játra bychom měli vařit maximálně 15 minut, jinak budou zbytečně tvrdá.
  • Omáčku již není potřeba zahušťovat, krásně totiž zhoustne díky rozvařené cibuli.
  • Podáváme s rýží.