Houbový guláš s hovězím masem

houbový guláš s hovězím masem
Guláš z hovězího masa a čerstvých hub s rýží

Houbový guláš je opravdu snadné jídlo, které potěší i náročnější strávníky. Bohužel se při jeho přípravě neobejdete bez hub. Můžete si ho tedy připravit kdykoliv v houbové sezóně nebo mimo ní, pokud máte zásoby hub ve své mrazničce. Guláš připravíte už během jedné hodinky. Jako příloha je k němu ideální rýže, je ale moc dobrý i s bramborami.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 50 minut

Na houbový guláš s hovězím budeme potřebovat

300 g hovězího masa
250 g čerstvých mražených hub
rostlinný olej
1 velkou cibuli
česnek
sladkou papriku, mletý kmín, majoránku
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Hovězí maso a cibuli nakrájíme na malé kostky. Na rozpálený olej dáme nejprve orestovat cibuli, a pak maso. Jakmile zhnědne, posypeme paprikou a zamícháme
  • Do hrnce přidáme houby a zalijeme vodou. Dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a vaříme zhruba 40 minut.
  • V průběhu vaření mícháme a kontrolujeme, doléváme vodu.
  • Na závěr dochutíme majoránkou a česnekem.
  • Podáváme s těstovinami, rýží nebo s domácím celozrnným knedlíkem.