Kynutý chléb se šunkou a ementálem

kynutý chléb se šunkou a ementálem
Domácí chléb se šunkou a sýrem

U tohoto receptu jsme se inspirovali v nové kuchařce Apetitu – Slané pečení. Pokud milujete různé slané koláče, určitě vyzkoušejte i tento chlebíček. Je perfektní k večeři nebo jako slaná snídaně či svačinka. Kynutý chléb se šunkou a ementálem vás rozhodně nezklame.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení

Na kynutý chléb se šunkou budeme potřebovat

75 g pšeničné celozrnné mouky
75 g pšeničné hladké mouky
1 lžičku sušeného droždí
60 ml mléka
3 vejce
30 g másla
100 g šunky
100 g ementálu
sůl, pepř, koření podle chuti

Postup přípravy

  • K vyšlehaným vajíčkům přidáme rozpuštěné máslo, mléko, mouku, droždí, nakrájený ementál a šunku. Těsto necháme hodinku odpočívat.
  • Poté ho přelijeme do chlebíčkové formy a dáme do trouby.
  • Pečeme na 190 stupňů dozlatova.