Jablečný obrácený koláč z mandlového těsta

obrácený jablečný koláč
Obrácený koláč s jablky

Inspirovali jsme se kuchařkou Recepty z farmářského trhu, která obsahuje spoustu chutných, rychlých a také zdravých jídel. Jablečný obrácený koláč z mandlového těsta si můžete upéct i s hruškami, švestkami nebo s jiným sezónním ovocem. Pokud se k vám tedy nečekaně chystá návštěva a vy nevíte, co dobrého jí upéct, tento koláč vyzkoušejte.

Počet porcí: 4 až 6 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1242 kcal
(28 g bílkovin, 124 g sacharidů, 70 g tuků) Bez laktózy

Na jablečný obrácený koláč budeme potřebovat

250 g jablek (2 až 3 střední kusy)
2 vejce
50 g másla
30 g mletých mandlí
70 g pšeničné celozrnné mouky
30 g třtinového cukru
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Jablka si oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Dáme je na dno dobře vymazané dortové formy.
  • Vejce vyšleháme s cukrem a máslem. Přidáme mleté mandle, kypřící prášek a mouku. Než těsto nalijeme na jablíčka, můžeme je ještě poklást rozinkami a posypat skořicí.
  • Koláč pečeme zhruba 30 minut. Ještě vlažný ho po vyndání z trouby vyklopíme na tác.