Žampionové rizoto s tofu

žampionové rizoto s tofu
Bezmasé rizoto se žampiony a tofu

Skvělá rychlovka, která zachutná každému, kdo nepotřebuje mít každý den na talíři maso. Nejvíc času zabere, než se uvaří celozrnná rýže, pokud tedy spěcháte, můžete ji nahradit třeba basmati nebo jinou dlouhozrnnou rýží. Takto zvládnete oběd nebo večeři připravit třeba už za 15 minut. Žampionové rizoto s tofu nadchne nejen všechny vegany a vegetariány.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Bezlepkové

Na žampionové rizoto s tofu budeme potřebovat

160 g celozrnné rýže
1 větší plechovku žampionů
1 bylinkové nebo uzené tofu
cibuli
rostlinný olej
trochu mléka
sezónní zeleninu podle chuti
sůl, kmín

Postup přípravy

  • Rýži vypereme a dáme ji vařit s dostatečným množstvím vody.
  • Na oleji orestujeme cibulku, přidáme tofu, žampiony nakrájené na plátky a zeleninu podle chuti.
  • Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Dusíme zhruba 15 minut. Přidáme uvařenou rýži a zalijeme mlékem, čímž nám vznikne krémovější konzistence.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou. Můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.