Zeleninová omáčka s krůtím masem á la svíčková

zeleninová omáčka s krůtím masem
Krůtí maso v zeleninové omáčce s těstovinami

Uvařte si lehčí a zdravější variantu svíčkové omáčky, třeba s použitím mixu mražené zeleniny. Použít můžete i zeleninu čerstvou. Zeleninová omáčka bude tak či tak hotová do hodinky a možná i chutnější než tradiční svíčková. Tento recept můžete brát jako inspiraci na zajímavou omáčku k obědu nebo klidně i k večeři.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na zeleninovou omáčku á la svíčková budeme potřebovat

250 g krůtích prsou
cca 200 ml vody
100 ml mléka
směs zeleniny – mrkev, petržel, celer dohromady 250 g (může být i mražená)
máslo
bobkový list
nové koření
cibuli
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Na másle orestujeme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu, maso a zalijeme vodou. Dochutíme novým kořením, pepřem, solí a bobkovým listem.
  • Pod pokličkou pomalu vaříme cca 30 minut.
  • Poté odstraníme nové koření a bobkový list. Přilijeme mléko, vyndáme maso a omáčku rozmixujeme.
  • Podáváme s celozrnným knedlíkem, těstovinami nebo s bramborami.