Ořechové suflé s jablečným pyré

ořechové suflé s jablečným pyré
Oříškové suflé bez másla a oleje

Tohle suflé je opravdu výborné. Jedná se vlastně o takové muffiny, které jsou plné samých dobrých a zdravých ingrediencí. Po vánočních svátcích je zapotřebí jídelníček kapku odlehčit. I když v zimě není k dostání moc čerstvého ovoce, jablka a banány máme po ruce téměř vždy. Navíc skoro všechno rozmixujete a pak těsto přelijete do vymazaných formiček. Takže žádná velká věda :).

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1000 kcal
(24 g bílkovin, 112 g sacharidů, 49 g tuků)

Na ořechové suflé budeme potřebovat

1 větší jablko
1 banán
1 vejce
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g mletých vlašských ořechů
1 až 2 lžíce medu
1 lžičku kypřícího prášku
do 1/2 těsta přidáme 30 g hořké čokolády a 1 lžičku kakaa

Postup přípravy

  • Jablko a banán rozmixujeme na pyré, přidáme umleté vlašské ořechy, med, mouku a kypřící prášek.
  • Těsto rozdělíme na dvě poloviny a k té druhé přidáme kakao s čokoládou.
  • Naplníme formičky, ozdobíme oříšky.
  • Pečeme na 180 stupňů zhruba 40 minut.