Kakaová buchta z červené řepy

buchta z červené řepy

Máme pro vás další recept s červenou řepou – když není chuť na klasické brownies, které určitě všichni znáte. Zvolili jsme kombinaci řepy, kakaa, tvarohu a zakysané smetany. Výsledek nás mile překvapil. Tato zeleninová buchta je hodně sytá. Navíc má celkem příznivou energetickou hodnotu, takže i pokud si ji dopřejete o něco víc, nemusí vás trápit výčitky svědomí.

Počet porcí: 6 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1261 kcal (52 g bílkovin, 119 g sacharidů, 63 g tuků)

Na kakaovou buchtu z červené řepy budeme potřebovat

250 g tvarohu
150 g zakysané smetany
200 g červené řepy
40 g třtinového cukru
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g strouhaného kokosu
1 vejce
1 vaječný bílek
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Syrovou řepu očistíme a nastrouháme na jemno. Smícháme ji s moukou, kokosem, kypřícím práškem a vyšlehanými vajíčky. Přidáme polovinu cukru a kakao.
  • Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme péct zhruba na 30 minut.
  • Jakmile buchta zchladne, potřeme ji tvarohem rozmíchaným s cukrem a zakysankou. Necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.