Rizoto s mletým hovězím masem

rizoto s mletým hovězím masem
Rizoto s mletým masem a zeleninou

Rizoto s mletým hovězím masem si mnoho z vás určitě pamatuje už ze školní jídelny. Tentokrát jsme sáhli po libové hovězí kližce, kterou jsme doma umleli. Použít můžete sezónní zeleninu – třeba mix mrkve, hrášku a kukuřice. Skvělá určitě bude i kombinace s cuketou nebo pórkem.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na rizoto s mletým hovězím masem budeme potřebovat

250 g mletého hovězího masa (libové kližky)
160 g celozrnné rýže
1 střední mrkev
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
sůl, pepř
cibuli
česnek
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a nameleme.
  • Na pánvi orestujeme česnek s cibulí, přidáme maso a jakmile zhnědne, doplníme zeleninou.
  • Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme zhruba 20 minut.
  • Ve druhém hrnci si uvaříme rýži. Až bude hotová, smícháme ji s masovou směsí.
  • Podáváme se čerstvou zeleninou, posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.