Tofu rizoto se sezónní zeleninou

tofu rizoto
Rizoto s tofu a zeleninou

Tofu rizoto je rychlé a lehké jídlo, které zvládne připravit každý. Navíc jej můžete vařit na desítky způsobů. Můžete zvolit bylinkové, česnekové, uzené nebo třeba marinované tofu. Rovněž máte možnost koupit tofu natural a sami si ho doma ochutit dle své fantazie. Ze sezónní zeleniny aktuálně přijde vhod třeba mrkev, pór nebo cuketa. Tofu rizoto se sezónní zeleninou je výborné k obědu i k večeři.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na tofu rizoto se sezónní zeleninou budeme potřebovat

160 g barevné nebo celozrnné rýže
200 g tofu (uzené, bylinkové, česnekové)
sezónní zeleninu (mrkev, hrášek, cuketu apod.)
cibuli
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Rýži uvaříme doměkka.
  • Než se nám uvaří, na pánvi orestujeme tofu spolu s cibulí a se zeleninou. Podlijeme vodou a dusíme.
  • Nakonec smícháme s rýží.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.