Rychlá kuřecí čína

rychlá kuřecí čína

I pokud se chcete stravovat zdravě, nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat pokrmy z čínské, thajské nebo jiné exotické kuchyně. Při jejich přípravě ale dbejte na použití kvalitních surovin. I rychlá kuřecí čína vyžaduje kvalitní sojovou omáčku a čerstvou zeleninu. Na chuť můžete přidat také hrst arašídů, semínek nebo jiných ořechů. Podávejte s rýží či s bramborami.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut + naložení

Na rychlou kuřecí čínu budeme potřebovat

250 g kuřecího masa
1 vejce
1 střední mrkev
1 střední pórek
1 cibuli
1 lžíci rostlinného oleje
1 lžíci sojové omáčky
2 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Alespoň s osmihodinovým předstihem si naložíme kuřecí maso.
  • Nakrájíme ho na kostky nebo nudličky a přidáme všechny zbývající suroviny – mrkev, pórek a cibuli nakrájíme na drobné kousky.
  • Druhý den vše vsypeme na pánev, přilijeme vodu a dusíme zhruba 30 minut.
  • Jako příloha se hodí rýže, brambory, kuskus nebo bulgur.