Zapečené brambory s kuřecím masem a zeleninou

zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory jsou vděčné jídlo, které můžete připravit na desítky způsobů. Všechny suroviny na tento recept bez problémů zakoupíte celoročně v obchodě. Před obědem je potřeba počítat s tím, že recept je trošku náročnější na čas. Příprava jídla vyžaduje přibližně hodinu.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení

Na zapečené brambory s kuřecím masem budeme potřebovat

800 g brambor
500 g kuřecího masa
130 g eidamu
3 střední rajčata
2 lžíce kečupu
1 cuketu
2 mrkve
1 cibuli
2 stroužky česneku
provensálské koření
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Brambory si uvaříme ve slupce. Po uvaření je necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Kuřecí maso umeleme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme maso, rajčata a kečup. Osolíme, opepříme. Podlijeme vodou a dusíme zhruba 20 minut. Ke konci přidáme provensálské koření.
  • V dalším hrnci podusíme nakrájenou cuketu, mrkev a česnek.
  • Jakmile budou obě omáčky hotové, nalijeme část kuřecí směsi na dno zapékací formy, na to dáme zeleninu a na konec brambory.
  • Opakujeme, dokud nám suroviny nedojdou. Nakonec dáváme vrstvu zeleniny – ideálně 2 vrstvy brambor a 3 vrstvy masa a zeleniny. Nakonec posypeme eidamem.
  • Zapékáme v troubě zhruba 30 minut.