Čočkový eintopf s vařeným vejcem

čočkový eintopf

Sezóna luštěnin právě začíná. Vyzkoušejte třeba výborný čočkový eintopf, který můžete podávat s vařeným vejcem nebo s plátkem libového masa. Eintopf můžete připravit z jakékoliv luštěniny. My jsme tentokrát zvolili klasickou čočku, můžete ji ale vyměnit i za čočku červenou, za hrách nebo fazole. Výborný je se sezónní zeleninou. V zimě pak můžete sáhnout po té, kterou máte uloženou v mrazáku.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na čočkový eintopf budeme potřebovat

160 g čočky
2 brambory
2 mrkve
3 rajčata
20 g kečupu (nebo rajčatový protlak a třtinový cukr)
kmín, sůl, pepř a další koření podle chuti
4 vejce

Postup přípravy

  • Čočku vypereme a dáme ji na 20 minut vařit.
  • Poté k ní přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkve a rajčata (spařená, oloupaná).
  • Dochutíme kořením a kečupem. Vaříme dalších 20 minut.
  • Jakmile čočka se zeleninou změkne a vyvaří se přebytečné voda, můžeme podávat.
  • K čočkovému eintopfu se hodí uvařená vejce nebo kvalitní párky.