Dýňové rizoto s tofu

dýňové rizoto

Oblíbili jste si dýni hokkaido? Její použití v kuchyni je opravdu rozmanité. Dýně chutná skvěle nejen v buchtě, koláči nebo v polévce. Můžete si z ní připravit i lahodné tofu rizoto. V receptu je použita celozrnná rýže, tu ale můžete vyměnit za kteroukoliv rýži, kterou máte ve spíži. Tofu rovněž použijte podle chuti – skvěle chutná uzené, bylinkové i česnekové. Rovněž můžete vyzkoušet tofu natural a ochutit si ho podle svých představ.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na dýňové rizoto budeme potřebovat

160 g celozrnné rýže
200 g dýně hokkaido
200 g tofu
60 g eidamu
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Celozrnnou rýži vypereme a dáme vařit se špetkou soli.
  • Na oleji orestujeme pokrájené tofu, přidáme dýni, sůl a pepř.
  • Podlijeme vodou a dusíme.
  • Jakmile je rýže měkká, přimícháme ji ke zbytku.
  • Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.