Zapečený květák s brokolicí a těstovinami

zapečený květák se sýrem

Pokud milujete nejrůznější zeleninové nákypy, určitě vyzkoušejte i zapečený květák s brokolicí, sýrem, šunkou a těstovinami. Recept je opravdu jednoduchý, vhodný na oběd i jako sytější večeře. Květák neboli karfiol je bohatý na vlákninu, vitamín C a obsahuje také vitamíny B, karoten nebo niacin. V obchodě ho můžete navíc pořídit během celého roku. Pokud není k dostání, nahraďte ho třeba cuketou nebo patizonem.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení

Na zapečený květák s brokolicí budeme potřebovat

160 g těstovin
1/2 květáku
1/3 brokolice
60 g eidamu
50 g šunky
2 vejce
100 ml mléka
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Těstoviny, brokolici i květák uvaříme.
  • Jakmile jsou těstoviny uvařené, vsypeme je na dno zapékací misky vymazané rostlinným olejem.
  • Přidáme na drobno nakrájený květák, brokolice a šunku. Osolíme a opepříme.
  • Nakonec zalijeme vajíčky, která si rozkvedláme v mléce.
  • Dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupňů.
  • Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem a počkáme, až se rozpustí.