Zapečený patizon se sýrem a těstovinami

zapečený patizon se sýrem a těstovinami

Patizon je tykvovitá rostlina podobná dýním nebo třeba cuketám. Chutí je od cukety téměř k nerozeznání. Báječně se hodí především na pečení a dušení. Právě teď je doba, kdy patizony dorůstají. Můžete si je vypěstovat doma na zahrádce nebo je i koupit v obchodech se zeleninou. Pokud nějaký patizon máte ve své ledničce, podle tohoto receptu ho můžete snadno a rychle zpracovat. Zapečený patizon je totiž opravdu výborný!

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení

Na zapečený patizon budeme potřebovat

1 menší patizon
60 g eidamu
3 vejce
2 stroužky česneku
sůl
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Patizon okrájíme, zbavíme semínek a nastrouháme.
  • Přidáme k němu rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaný česnek.
  • Osolíme a celou směs dobře promícháme.
  • Přesuneme do vymazané zapékací misky a pečeme dozlatova.