Lasagne se špenátem a ricottou

lasagne se špenátem a ricottou

Lasagne nemusíte nutně připravovat z mletého masa a bešamelu. Můžete dát přednost i této odlehčené variantě. Mleté maso nahraďte libovou šunkou a bešamel ricottou umíchanou se špenátem a vajíčkem. Určitě špenátové lasagne vyzkoušejte. Jsou snadné, rychlé a třeba vás inspirují i k dalším zajímavým variacím.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na lasagne se špenátem budeme potřebovat

120 g těstovin lasagne
1 vejce
200 g čerstvého nebo mraženého špenátu
200 g ricotty
100 g šunky
50 g eidamu
sůl
máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy

  • Čerstvý špenát spaříme, mražený chvilku povaříme a rozmrazíme.
  • Smícháme ho s ricottou a vyšlehaným vejcem. Podle potřeby trošku osolíme.
  • Tuto směs si rozdělíme na třetiny. První třetinu nalijeme na dno vymazaného pekáče a přikryjeme ji těstovinami (nemusíme je vařit, stačí opláchnout vlažnou vodou).
  • Dále pokračujeme nakrájenou šunkou, ricottovou směsí a další vrstvou těstovin.
  • Zakončíme ricottou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
  • Zapékáme přibližně 30 minut.