Broskvový crumble s ovesnou posypkou

broskvový crumble

Neexistuje snad rychlejší koláč než právě crumble/krambl. Obvykle se tento koláč připravuje s klasickou máslovou drobenkou. Pokud si ho ale chcete upéct trošku zdravější, použijte místo mouky a másla ovesné vločky se zakysanou smetanou. Tento broskvový crumble můžeme doporučit jako rychlou snídani i svačinku. Místo broskví skvěle poslouží i švestky nebo třeba jablka.

Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na broskvový crumble budeme potřebovat

300 g vyloupaných broskví + lžíci třtinového cukru
120 g ovesných vloček
100 g zakysané smetany
20 g třtinového cukru
skořici, vanilku

Postup přípravy

  • Broskve si očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme na dno zapékací misky a smícháme se lžící třtinového cukru (ke kyselejšímu ovoci můžeme dát cukru více).
  • Navrch si připravíme drobenku – smícháme ovesné vločky se zakysanou smetanou, cukrem, skořicí a vanilkou.
  • Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut.
  • Můžeme podávat teplé i studené – doplněné například jogurtem, tvarohem nebo zmrzlinou.