Hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem

hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem

Eintopf je tradiční německý pokrm, který se připravuje „v jednom hrnci“. Jeho základem je většinou nějaká luštěniny, ke které se přidá zelenina a případně i maso. Vyzkoušejte tento hrachový eintopf, kde se hrách doplní mrkví, bramborami a kuřecím masem. Hodí se k večeři i k obědu. Konzistence je jenom na vás – buď si ho můžete uvařit spíše jako polévku nebo jako hustou kaši.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na hrachový eintopf budeme potřebovat

160 g žlutého loupaného hrachu
200 g bílého zelí
2 brambory
1 mrkev
250 g kuřecího masa
kousek másla
cibuli
zeleninový bujón
sůl, pepř, libeček

Postup přípravy

  • Na rozpuštěném másle si orestujeme cibulku. Přidáme k ní hrách, bujón a vše zalijeme vodou. Vaříme zhruba 20 minut.
  • Poté přidáme na kostky nakrájené zelí, brambory, mrkev a na nudličky nakrájené kuřecí maso.
  • Vaříme dalších 20 minut. Jakmile vznikne hustá kaše, dochutíme solí, pepřem a libečkem.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.