Ječné kroupy se sojovým masem a žampiony

ječné kroupy se žampiony a sojovým masem

Podívejte se na další recept z ječných krup. Tentokrát jsme ječné kroupy smíchali se sojovým masem, žampiony a zakysanou smetanou. Pokud smetanu vynecháte, jídlo na chuti až tak neztratí a bude vhodné i pro vegany. Do směsi doporučuji použít sezónní zeleninu. Pokud nemáte po ruce žampiony, skvěle je nahradí také čerstvé, mražené nebo i sušené hříbky. Přejeme dobrou chuť :).

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na ječné kroupy se sojovým masem budeme potřebovat

150 g ječných krup
200 g žampionů
100 g sojového masa
1 cuketu
50 g zakysané smetany
česnek, sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Nejprve si uvaříme kroupy a sojové maso. Obě potraviny vaříme zvlášť, vodu na maso můžeme okořenit rostlinným bujónem.
  • Jakmile se maso uvaří, opečeme ho na pánvi na kapce oleje, přidáme nakrájené houby a cuketu, dusíme. Dochutíme solí, pepřem a česnekem.
  • Až houby spolu s cuketou změknou, vmícháme uvařené kroupy a zakysanou smetanu.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou. Na talíři můžeme posypat nastrouhaným sýrem.