Domácí ovocná zmrzlina

domácí ovocná zmrzlina

Pokud dostanete v létě chuť na zmrzlinu, je určitě zdravější a levnější si ji vyrobit doma než kupovat v obchodě. Můžete použít ovoce, na které máte zrovna chuť a taky zmrzlinu osladit podle svých představ. Zmrzlina osvěží a zároveň poslouží jako rychlá svačinka.

Počet porcí: 5 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + mražení
Výživové hodnoty: 902 kcal (19 g bílkovin, 126 g sacharidů, 41 g tuků)

Na vaničku ovocné zmrzliny budeme potřebovat

400 g tučnějšího bílého jogurtu nebo zakysané smetany
500 g ovoce (pomeranče, jahody, banány, maliny apod.)
30 g třtinového cukru (nebo více podle chuti)
30 g rýžového sirupu (nebo více podle chuti)

Postup přípravy

  • Ovoce nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme na kaši (pokud nemáme po ruce stolní mixér, můžeme ho rozvařit).
  • K vychladlé ovocné kaši přidáme bílý jogurtu a cukr s rýžovým sirupem (podle chuti).
  • Směs přelijeme do vaničky a dáme mrazit. Během mražení několikrát promícháme – ideálně každých 3 minut alespoň pětkrát.
  • Podáváme s čerstvým ovocem, piškoty nebo domácí šlehačkou.