Těstoviny s cuketovou omáčkou a drůbežím masem

těstoviny s cuketovou omáčkou
Těstoviny s cuketou, smetanou a cherry rajčaty

Cuketová omáčka je jednou z nejoblíbenějších zdravých a dietních omáček na těstoviny. Je hrozně jednoduchá a suroviny na ni máte zkrátka vždy v ledničce. Cuketu navíc můžete koupit během celého roku, ačkoliv nejlepší je právě v létě ze zahrádky. Cuketová omáčka snad ani nepotřebuje žádný recept. Ale pokud se chcete inspirovat, tak tady ho máte…

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny s cuketovou omáčkou budeme potřebovat

320 g semolinových těstovin
600 g kuřecího nebo krůtího masa
1 střední cuketu
150 g zakysané smetany
parmazán
čerstvá rajčata
1/2 cibule
pepř, sůl
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Cuketu okrájíme škrabkou a nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky. Maso pokrájíme na kostičky.
  • Na pánev nalijeme kapku rostlinného oleje, na kterém opečeme cibuli a nadrobno nakrájené kuřecí maso. Přidáme cuketu, osolíme a opepříme.
  • Krátce podusíme, než jsou maso i cuketa měkké.
  • Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a ještě chvilku prohřejeme.
  • Podáváme s uvařenými těstovinami a nakrájenými rajčaty. Na talíři ještě bohatě posypeme strouhaným parmazánem.