Ořechové muffiny se sušeným ovocem

ořechové muffiny

Připravili jsme pro vás extrémně jednoduchý recept na ořechové muffiny, do kterých můžete sušené ovoce použít podle své chuti. Stejně tak můžete zaexperimentovat a lískové ořechy vyměnit třeba za pekany, vlašáky nebo mandle. Muffiny jsou super na snídani, na svačinu nebo jako dezert po obědě. Navíc je v nich opravdu jen minimum mouky. Najdete v nich zkrátka samé dobroty.

Počet porcí: 6 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty na 1 kus: 260 kcal (7,4 g bílkovin, 21 g sacharidů, 16 g tuků)

Na ořechové muffiny budeme potřebovat

120 g mletých lískových ořechů
3 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
90 ml mléka
60 g pšeničné celozrnné mouky
60 g sušených meruněk (nebo jiné sušené ovoce)
30 g třtinového cukru
1 lžičku kypřící prášku
špetku soli

Postup přípravy

  • Umleté oříšky smícháme s moukou a s kypřícím práškem.
  • Přidáme k nim třtinový cukr, žloutky a nakrájené meruňky.
  • Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků, které jsme vyšlehali se špetkou soli.
  • Naplníme muffinové formičky a pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.