Rajčatová omáčka se sýrem a smetanou

rajčatová omáčka se smetanou

Jestliže máte nadúrodu rajčat, zkuste si připravit tuto rychlou rajčatovou omáčku, která se báječně hodí na maso i těstoviny. Je lehká a také rychle připravená. Můžete si ji dát k obědu i večeři. Pokud máte chuť na sytou rajčatovou omáčku, určitě tento recept vyzkoušejte.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na rajčatovou omáčku budeme potřebovat

160 g těstovin
250 g krůtího nebo kuřecího masa
5 středních rajčat (cca 400 g)
100 ml smetany na vaření
50 g eidamu
2 lžičky třtinového cukru
cibuli
rostlinný olej
sůl

Postup přípravy

  • Rajčata omyjeme a na obou stranách nožem vytvoříme křížky. Spaříme je horkou vodou, po chvilce přelijeme studenou a oloupeme.
  • Nakrájíme je na malé kousky a vložíme do hrnce, ve kterém jsme si na trošce oleje orestovali cibuli.
  • Přilijeme vodu, vložíme plátky masa a dusíme, dokud není maso měkké.
  • Maso vyjmeme, přilijeme smetanu a omáčku rozmixujeme.
  • Přidáme nastrouhaný eidam a cukr podle chuti.
  • Podáváme s uvařenými těstovinami a na kousky nakrájeným masem.