Pečené krůtí maso se zeleninovým pyré

pečené krůtí maso se zeleninou

Připravte si lehký a vyvážený oběd – krůtí maso se zeleninou. Krůtí samozřejmě můžete nahradit kuřecím nebo vepřovým, podle vaší chuti. Zeleninová omáčka je z mrkve, cukety a rajčat. Ideální je maso podávat v kombinaci s bramborami nebo s rýží. Pokud si chcete připravit oběd na cesty, vyzkoušejte ho třeba s čerstvým pečivem.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení

Na pečené krůtí maso se zeleninovým pyré budeme potřebovat

2 plátky masa z krůtích prsou
2 lžičky kvalitního kečupu
1 až 2 lžíce zakysané smetany
1/2 cukety
2 střední mrkve
4 střední rajčata
cibuli, česnek, bazalku
sůl, pepř
olej na vymazání zapékací formy

Postup přípravy

  • Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Přendáme je do vymazané zapékací misky, kde je jemně potřeme kečupem.
  • Dále je zasypeme nakrájenou mrkví, cuketou, cibulí, česnekem a rajčaty.
  • Opět posolíme a přidáme čerstvou (případně sušenou) bazalku.
  • Zapékací misku vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme přibližně 45 minut.
  • Maso vyjmeme, k zelenině přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme.
  • Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.