Krůtí karbanátky

karbanátky z krůtího masa

Karbanátky z krůtího masa jsou rychlé a dietní, ideální k obědu či k večeři. Kromě libového masa obsahují také zeleninu, vajíčko a celá směs je zahuštěna hraškou. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory nebo bramborová kaše. Samozřejmě je můžete vyzkoušet i s čerstvým pečivem. Ačkoliv se pečou v troubě, jistě by se daly připravit i na grilu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na krůtí karbanátky budeme potřebovat

300 g krůtího masa
30 g hrašky k zahušťování
160 ml mléka
1 vejce
1 menší mrkev
1/2 cibule
sůl, pepř, majoránku, kmín a další koření podle chuti

Postup přípravy

  • Nejprve si umeleme krůtí maso. Je určitě lepší umlet si ho doma než kupovat již mleté.
  • Maso smícháme se solí, pepřem a kořením.
  • Přidáme vajíčko, nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Dále přilijeme mléko a vzniklou směs podle potřeby zahustíme hraškou.
  • Vytvarujeme malé karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Ten vložíme do rozpálené trouby a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme.