Zapečený sumec se šunkou a sýrem

zapečený sumec

Pokud patříte mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte recept na zapečeného sumce. Jedná se o tučnější rybu – bohatou na nenasycené mastné kyseliny – která se svou chutí blíží lososu. Sumce zvládnete připravit během několika okamžiků. Tento recept je určen na pečení v troubě. Rybu si však můžete připravit i na pánvi nebo na grilu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Na zapečeného sumce budeme potřebovat

2 plátky ze sumce
40 g kvalitní šunky
40 g eidamu
rostlinný olej na vymazání formy
sůl, pepř, citronový tymián

  • Rybu omyjeme a očistíme.
  • Vložíme do zapékací misky a poklademe šunkou spolu s eidamským sýrem.
  • Přidáme citronový tymián, sůl, pepř a pečeme zhruba 30 minut.
  • Podáváme s bramborami, rýží nebo s čerstvým pečivem.