Těstoviny s hlívou ústřičnou a drůbežím masem

těstoviny s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je houba, která příznivě ovlivňuje vysokou hladinu cholesterolu, snižuje cukr v krvi a regeneruje orgány. Můžete si ji vypěstovat doma na zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Připravte si těstoviny s hlívou ústřičnou a drůbežím masem, které jsou chutné, syté a rychlé. Hlívovou omáčku samozřejmě můžete zkombinovat i s jinými obilovinami či luštěninami, hodí se také k bramborám.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny s hlívou budeme potřebovat

160 g těstovin
160 g hlívy ústřičné
200 g kuřecího nebo krůtího masa
100 g fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
40 g mražené kukuřice
1 větší mrkev
100 ml smetany na vaření
cibuli
1 lžíci rostlinného oleje
sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

  • Maso a hlívu si nakrájíme na tenké proužky nebo na kostičky.
  • Na rozpáleném oleji nejprve orestujeme cibuli, poté přidáme koření, hlívu, maso a dále opékáme.
  • Vsypeme zeleninu, mírně podlijeme vodou a dusíme zhruba 20 minut.
  • Nakonec vlijeme smetanu, směs promícháme a prohřejeme.
  • Podáváme s uvařenými těstovinami. Můžeme ještě posypat sýrem a doplnit salátem z čerstvé zeleniny.