Těstoviny se sojovým masem

těstoviny se sojovým masem

Sojové maso je chutnou náhražkou za kuřecí, vepřové či hovězí maso. Je vyrobené ze sojových bobů, jedná se tedy o přírodní produkt, vhodný i pro vegetariány. Sojové maso můžete vyzkoušet například v kombinaci s těstovinami. Tyto těstoviny se sojovým masem vám určitě zachutnají a také zasytí váš žaludek na delší dobu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny se sojovým masem budeme potřebovat

160 g semolinových těstovin
100 g sojového masa
2 rajčata
1 větší mrkev
40 g zakysané smetany
rostlinný olej
sůl, pepř
zeleninový bujón

Postup přípravy

  • V okořeněné vodě si uvaříme sojové maso. Vkládáme ho až do vroucí vody a vaříme zhruba 10 až 15 minut. Poté scedíme.
  • Na rozpáleném oleji si maso orestujeme, přidáme k němu oloupaná a nakrájená rajčata a mrkev.
  • Dusíme, dokud zelenina nezměkne. Dochutíme solí, pepřem a zakysanou smetanou. Ta by měla být v pokojové teplotě, aby se nám v omáčce nesrazila.
  • Smetanu rozmícháme a celou omáčku ještě chvilku prohříváme.
  • Podáváme s uvařenými semolinovými těstovinami.