Bramborové noky

bramborové noky

Pokud vám chutnají tradiční bramborové knedlíky, určitě vyzkoušejte i bramborové noky. Tyto noky jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Oblíbíte si je například v kombinaci se špenátem a s volským okem. Skvěle chutnají i s plátkem libového kuřecího nebo vepřového masa.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na bramborové noky budeme potřebovat

350 g brambor
100 g pšeničné krupice
1 vejce
sůl

Postup přípravy

  • Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vystydnout, oloupeme a nastrouháme do větší mísy.
  • K těstu přidáme vajíčko a pšeničnou krupici, duchutíme solí.
  • V hrnci si dáme vařit osolenou vodu a z těsta tvarujeme menší kulaté noky.
  • Až se voda začne vařit, vložíme je do ní a zamícháme. Noky po pár minutách vyplavou na hladinu. Vaříme je ještě zhruba 5 až 10 minut, v závislosti na jejich velikosti.
  • Abychom zjistili, jestli jsou bramborové noky už uvařené, můžeme si jeden vyndat na talířek a rozkrojit ho.