Smetanový kuskus se žampiony, zeleninou a sojovým masem

kuskus se žampiony

Připravte si kuskus trošku netradičně, a to se smetanou. Ta mu totiž dodá opravdu lahodnou chuť a jemnou konzistenci. Dále doplňte žampiony, zeleninou a sojovým masem. Žampiony spolehlivě nahradí i jiné houby. Tento smetanový kuskus s žampiony se skvěle hodí k obědu i k večeři.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na kuskus se žampiony budeme potřebovat

100 g celozrnného kuskusu
100 g sojového masa
1 cuketu
160 g čerstvých žampionů
100 g čerstvého špenátu
50 g zakysané smetany
rostlinný olej
sůl, pepř, zeleninový bujón

Postup přípravy

  • Nejprve si uvaříme sojové maso. Vaříme jej zhruba 10 až 15 minut v okořeněné vodě (koření podle chuti nebo třeba zeleninový bujón).
  • Jakmile se maso uvaří, vsypeme ho na pánev s rozpáleným olejem, přidáme nakrájené žampiony, cuketu a špenát.
  • Osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut dusit, dokud nejsou houby měkké.
  • Mezitím si připravíme kuskus (podle návodu zalijeme horkou vodou a necháme odstát).
  • Nakonec do směsi vmícháme hotový kuskus a zakysanou smetanu.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.